Over Delphior Pro OR

Wij zijn er om je te helpen begrijpen en te bereiken wat voor jou, en je organisatie belangrijk is.

Je bent niet wat je weet of kunt, maar wat je bereid bent te leren.

Mary Catherine Bateson, cultureel antropoloog

Wij zijn Delphior Pro OR

We zijn een klein bureau dat overal komt. Ondernemingsraden van de overheid, het bank- en verzekeringsbedrijven, de ICT, de zorg, de maak- industrie en voedselindustrie, technische bedrijven, en de farmacie doen een beroep op ons en wij gaan met plezier aan de slag! Wet- en regelgeving gelden voor ons allemaal. Daarin zijn we gelijk. Het zijn de mensen, de diversiteit in cultuur, die het verschil maken. Dat verschil willen we graag ontwikkelen en benutten. Dat is voor ons maatwerk: ‘goed bij de les’ en flexibel in vorm en inhoud.

Wij brengen helderheid en verduidelijking

Delphior = Delphi + or van OR(-ganisatie): orakel.
Een orakel is een raadgever. In Delphi in het oude Griekenland zat het orakel bij een rotsspleet zat, waar bedwelmende dampen uit omhoog kwamen. Het orakel sprak onbegrijpelijke wartaal, niet te volgen voor gewone stervelingen.
Wij van Delphior staan voor vertalen van dat wat gezegd (en geschreven) wordt. Of het nou om wetgeving, cijfers, een reorganisatie, beleidsstukken of functiewaardering gaat, voor ons is toegankelijk maken in ‘gewone’ taal essentieel.
Om vervolgens stappen te zetten, die bijdragen aan wat jij en je OR belangrijk vinden. Met het besef waar wetten en regels je ondersteunen, belemmeren of beperken.

Meer weten? Neem contact met ons op.

Ontmoet Delpior Pro OR

De gezichten behorende bij Delphior Pro OR zijn Henny Dijkstra en Lukas van Steveninck.

Delphior Pro OR is een trainings- en adviesbureau met oprechte interesse voor jou, je organisatie en ondernemingsraad.

Henny Dijkstra

Samen is voor mij normaal. Ik ben er een van twee. Het tweeling zijn kleurt het antwoord op de vraag ‘wie ben ik?’ Waar ga ik voor? Wat zeggen anderen over mij? Ik ben een mensen mens. Werken in en met groepen geeft me energie, mits het initiatief, resultaat en humor combineert. Hoewel ik een opgewekte sfeer neerzet, ga ik waar nodig de confrontatie aan. Wrijving geeft immers warmte. En alleen in de luwte van een activiteit ontwikkelt zich de relatie. Onlosmakelijk verbonden met hoe je samen medezeggenschap neerzet. Ik ga graag uitdagingen aan. Veranderen, in beweging komen en brengen daar kan ik me met uithoudingsvermogen en moed of lef zo je wilt, op richten. Ook als dat met moeizaamheid gepaard gaat, beschik ik over een flinke dosis enthousiasme. Mijn behoefte om me te blijven ontwikkelen verwacht ik ook van anderen. In Belbin termen scoor ik als ‘brononderzoeker’ en ‘coördinator’ en als ‘groepswerker’. Voor mij zijn arbeidsomstandigheden en arbeidsvoorwaarden eigenlijk niet echt te scheiden. Ze lopen in het echte leven in elkaar over. Werkplezier is voor mij dan ook het kernbegrip, daar vallen en veiligheid (in brede zin) en ook duurzaamheid onder. Duurzaam is cradle to cradle, de vraag in welke wereld wil je leven? Het is ook inzetten op duurzame medewerkers. Duurzaamheid vereist keuzes .. en dan ben ik weer terug bij “Waar ga ik voor?”
Delphior Pro OR is een trainings- en adviesbureau met oprechte interesse voor jou, je organisatie en ondernemingsraad.

Lukas van Steveninck

Ik ben een gedreven pragmatisch, out of the box denkend, analytisch, eigen-wijs, dwars en betrokken persoon. Creatief dus, en zeker oplossingsgericht.
Complexiteit vind ik uitdagend. Ik ben goed in staat anderen mee te nemen in het ‘hanteren’ van complexiteit.
Eigenschappen die ik goed kwijt kan in het medezeggenschapswerk.
Uit eigen ervaring ken ik het belang van een ‘helpende hand’. Wat niks afdoet aan zelf verantwoordelijkheid nemen, zichtbaar zijn en vragen stellen.
Ik ben geïnteresseerd in cijfers. Echter voor mij telt: eerst komt beleid, en dat zou moeten resulteren in cijfers. Het zijn immers de cijfers die niet liegen. Het wordt pas echt interessant hoe het opgeschreven is. Geen wantrouwen, wel relativeren.
Dit alles pas ik ook met plezier toe in het werken in de medezeggenschap.
Voor mij is medezeggenschap iets wat per definitie samen doet. Binnen de OR en ook in de organisatie.

Een schip in de haven is veilig, alleen zijn schepen daar niet voor gemaakt.​

John Augustus Shedd

Delphior Pro OR is een trainings- en adviesbureau met oprechte interesse voor jou, je organisatie en ondernemingsraad.
Email ons

henny@delphior.nl
lukas@delphior.nl

Bel ons

06 22792216
06 53990988

Vind ons

Couwenhoven 4614,
3703 EM Zeist